Kontra Somunu Nasıl Çalışır?

Kontra Somunu Nasıl Çalışır?

Cıvatanın ucuna geçirilen demir başlıkların kontralı bir şekilde oluşturulması cıvata kaynaklı olarak ürünün gevşemesine engeller. Dinamik yükler altında cıvata ile birlikte somunların da hareket etmesi mümkündür. Bu da sıkılan somunun gevşemesine neden olabilir. Kontra somunlar bu tip problemlerinin önlenmesinde oldukça etkilidir. Somunun bağlandığı alanda çözülmemesi adına yeni bir somunla emniyete alma işlemi olarak tanımlanabilecek ürünler son derece işlevseldir. Sıkıldığın ve sağlamlığın önemli olduğu alanlarda yüksek hassasiyet gerektiren işlemlerde tercih edilen seçenekler somunun bağlandığı alanda ters yöne döndürülerek takılan ikinci bir somunu ifade eder. İkincil somunun normal somunun açıldığı yöne çevrilmesi durumunda sıkışması gerçekleşir. Bu nedenle ürüne kontra adı verilmiştir.

Gevşemez Özellikteki Kontra Somunları

Titreşime dayanıklı ve kendinden kilitlemeli olan bağlantı elemanları endüstrinin çeşitli alanlarında kullanılır. Küçük ama çok etkili olan kontra somunu gevşemez özelliktedir. Sağ diş ve üzerinde özel sol diş olarak dizayn edilen ürünler cıvata üzerinde birleşerek gevşemenin engellenmesine olanak sağlar. Kontrada cıvata üzerinde bulunan standart somun sağ yönde döner. Özel sol diş olarak tasarlanan somun da kontra olarak montajlanır. Son derece uygun fiyatlı olan seçeneklere internet sayfaları üzerindeki ilgili online firmalardan ulaşılabilir.

Her Açıdan Tasarruf Sağlayan Kontra Somunlar

İleride oluşabilecek daha büyük sorunların engellenmesi adına bugünden kontrol özellikli somunlara sahip olarak bütçeden tasarruf etmek mümkündür. Hassas ve mukavemetli olan ürünler herhangi bir gevşeme ihtimalini tamamıyla ortadan kaldırır. Ürünler piyasaya çıkmadan önce belirli standartlara göre test edilir. Kurumsal firmalar talep eden şirketlere bu test belgelerini gönderebilirler. Kullanım ömrü sonsuz olan ürünler paslanmaz çelikten üretildikleri için çok uzun yıllar boyunca ilk günkü özelliklerini koruyarak tercih edilirler. Malzeme kalitesi bakımından son derece avantajlı ürünler farklı ölçülerde üretilebilir.