Greyder Nedir
İnşaat yapımı ve kazı işlemleri gibi birçok farklı iş alanlarında kullanılan bir araç olmaktadır ve genel olarak da traktör ve ayrıca önüne kaldırılarak rahatlıkla indirilebilen şekillerde monte edilmektedir ve rahat bir kullanım kolaylıkları sağlar. Diğer yandan yürüyerek te sathi kazı yapmaya yarayan ve faydalı olan bir ekskavatör tipi iş makinası olmaktadır. Hidrolik kaya delici işlemlerinden sonra da sık şekillerde tercih edilmektedir. Bu makinalar genellikle tırtıklı ya da lastik tekerlekli olmaktadır. Ayrıca yol yapım işlemlerinde de sık şekillerde kullanılır. Bu araçları mutlaka ehliyeti olan deneyimli kişilerin kullanması gerekmektedir. Bütün tesviye işlemlerinde, yol yapımlarında, hendek yapımı ve kazılarında, maden işçiliği gibi birçok farklı alanlarda kullanımları sağlanan bir makine olmaktadır ve
ve delme işlemlerinden sonra da kullanılır. Diğer yandan deneyimli kişiler tarafından ve en uygun şekillerde kullanımlarının sonucunda da tesviye ve bombelik verme yayma ve karıştırma, istenilen bütün malzemeleri yana yığma işlemlerinde de kişilere kolaylık sağladığı gibi kazma işlemlerinde de bu makinalardan yararlanılmaktadır.
Finişer Nedir
Bütün ağır iş alanlarında genellikle hazırlanan ve ihtiyaç duyulan bütün malzemeleri bunlar ise, toprak, asfalt veya mekanik ürünleri sererek sıkıştırma işlemlerinde kullanımları sağlanmaktadır. Hidrolik kaya delici makinaları gibi taş ve kum vb. gibi istenilen kazı ve kırma işlemleri yapılmaktadır. Bu makinalar genellikle paletli veya tekerlekli olan iş makinalarıdır. İnşaat işlemlerinin başlangıcında ve ayrıca devamında da sık şekillerde tercih edilen makine olmaktadır. Bu makinaları ise mutlaka deneyimli olan kişiler tarafından can ve iş güvenlikleri sağlanan alanlarda kullanılması gerekmektedir. Aksi durumlarda ise bazı istenmeyen sorunlar ile karşılaşılmaktadır. İş makinası olarak bilinen greyderlerin ön bölümlerinde ve arka kısımlarında şasi ayrıca kazıyıcı levhalardan meydana gelmektedir. Ön tarafından iki tekerlek aks şekillerinde olarak direksiyon hareketlerini en iyi şekillerde sağlanır. Kumanda mekanizmalarında ve tahrik motoru ise makinaların arka bölümlerinde yer almaktadır. Dozerlerde yer alan levhaların alt bölümlerinde aşınma yaşandıkça kolaylıkla değişen bıçaklar bu makinalarda da bulunmaktadır.
www.delkom.com.tr