Yat Bakımı İçin Tavsiyeler

Yat Bakımı İçin Tavsiyeler

Malzeme Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Yat bakımının ne kadar zor ve meşakkatli bir iş olduğunu sadece yat sahipleri ve tutkunları bilir. Öte yandan teknelerimize gözümüz gibi bakmak isteriz. İşte siz yat meraklılarına, yat bakımı için önemli ve pratik tavsiyeler… Teknenizi uzun vadede kullanabilmek için tek ihtiyacınız olan şey düzenli bakım. Büyük yatırımlar yaptığınız yatınızın bakımını küçük ve basit yöntemlerle yapabilir, aynı zamanda da paradan tasarruf edebilirsiniz.

Önemli Noktalar

1. Temizlik
Yat bakımı için en önemli şey temizliktir. Peki, yat bakımı ve temizlik nasıl yapılabilir? Evde kullanılan deterjanlar tekne temizliği için uygun değildir. İlk bakışta kullanışlı gibi görülse de, aslında tekne yüzeyine zarar verir. Bu yüzden yatınız için size önerimiz 3M genel amaçlı marin tekne şampuanı. Bu ürünü suyla karıştırıp teknenizin güvertesini, omurgasını ve motorunu güvenle temizleyebilirsiniz.

2. Parlatma
Zamanla güneş ışığından ve hava koşullarından etkilenen tekneler modern görüntüsünü kaybeder, ama yatınızın ilk günkü gibi görünmesi zor değil. Temizlikten sonra yapılan parlatma işlemi ile tekneniz oldukça bakımlı ve temiz görünecektir. 3M sıvı pasta finesse-it ile teknenizde var olan küçük çizikler kaybolacak ve görünümünde ekstra parlaklık olacaktır.

3.Koruma
Artık yatınız ilk aldığınızdan daha güzel bir görünüme sahip. Zamanla yine eski haline dönmesini engellemek için yapmanız gereken şey ise koruma. Bunu da yine aynı markanın bir başka ürünü olan 3M scotchgard marine sıvı vaks ile yapmanız mümkün. Bu ürün güçlü içeriği ile yatınızı güneşin zararlı ışınlarından korur ve uzun süreli kullanım sağlar.

4. Boyama
Teknenizi boyamak için önce onu tamamen temizlemeniz gerekir. Bütün temizliğini yaptıktan sonra zımparalama işlemine geçebilirsiniz. Teknenizin alt kısmını zımparaladıktan sonra, boyama yaparken boyanmasını istemediğiniz yerleri bantla kaplayın. Daha sonra boyama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

5. Tamir
Yatınızda tamire başlamadan önce, tamir yapacağınız yeri temizlemeniz gerekiyor. Temizlik sonrasında yapacağınız montaj işlemlerinde güçlü mastik bir yapıştırıcı kullanmanızı tavsiye ederiz. Kaliteli mastik yapıştırıcı ile menteşeleri tekne yüzeyine rahatlıkla yapıştırabilir ve uzun süreli sabitlik sağlayabilirsiniz.

6. Rutin Bakım Halatların ve usturmaçaların kontrolü düzenli olarak yapılması

  • Yakıt hattı bağlantı parçalarının sızdırmaya karşı kontrolünün yapılması
  • Teknenin havalandırılması
  • Motorun çalıştırılması
  • Yağ, sintine ve su seviyesi kontrolü