Silika Jel Nedir?

Silika Jel Nedir?

Silika jel, paketlenmiş ürünlerin bozulmasını ve nem tutmasını önleyen bir malzemedir. Bu sayede ürünlerin raf ömürleri de uzatılmış olur. Çünkü farkında olmadan nem alan ürünler zamanla küflenecektir ve bu da kullanım ömrünü sonlandıracaktır. Üretimini yaptığınız ürünlerin raf ömrünü uzatmak ve kaliteden şaşmamak için internet üzerindeki firmalardan silika jel satın alabilirsiniz. Silika jel, ürünlerin nemlenmesini, küflenmesini ve bozulmasını önleyen bir çeşit koruyucudur. Su oluştuğu zaman silika jellerin girdili çıktılı tabakalarında sabit kalır ve ürüne temas etmez. Böylece ürünler de daha uzun süre kullanılır. Elbise, deri, gıda, ilaç ve elektronik eşyalarda silika jel kullanılabilir. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.

Konteyner Kurutucu Nedir?

Konteyner kapalı birer kutu gibidir ve özellikle deniz kenarlarında nakliyesi yapılır. Dolayısı ile içerdeki hava ile dışardaki hava bütünleşerek nem oluşturur. Buna konteyner yağmuru adı verilir. Konteyner yağmurunun kesilmesi ve konteynerlerin daha uzun ömürlü kullanılabilmesi için konteyner kurutucu ürünlerine ihtiyacınız olacaktır.

Nem Tutucu Hangi Amaç ile Kullanılır?

Nem tutucu, gıda maddelerinin paketleme aşamasında korunmasını sağlamak amacı ile kullanılır. Sıvı gıdaların çözünerek akmasını, katı gıdaların ise toz hale gelmesini önler. Son derece etkili bir kimyasaldan oluşur ve küçük beyaz poşetler aracılığı ile satışa sunulur. Nem emici, hiç hava almayan ya da havası yetersiz olan mekanlarda bulunan ürünlerin ve makinaların küflenmesini, mantar oluşturmasını veya bozulmasını önler. Özellikle depolarda sıklıkla kullanılır.