Moda Çizimleri Nasıl Yapılır?

Moda Çizimleri Nasıl Yapılır?

Tasarım yapmak, bir kişinin hayal dünyasında ki bir elbiseyi ya da önceden kağıda aktarılmış olan bir elbise dikmektir. Eğer o kişi kendi hayal gücünle oluşturduğu elbiseyi yapmak istiyorsa bunu öncellikle resme dökmelidir. Resim çizerken mankenin iyi çizilmiş olması gerekir. Üstelik bir tasarımcının çiziminin de bir o kadar iyi olması gerekir. Çizilecek şey bir aksesuar ise manken çizilip çizilmemesi pekte bir şey değiştirmez. Çiziminiz bittiyse renklendirmeli veya karakalem yapmanız gerekmektedir. Renkler, kıyafetlere uyacak bir şekilde seçilmelidir. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.


Nasıl Çizim Yapabilirim?

Çiziminiz kötüyse eğer bol bol resim çizmeli, resim çizme tekniklerini öğrenmek için bir kursa veya videolardan yardım alarak geliştirebilirsiniz. Videolarda aşama halinde öğrenmeniz gerekmektedir. Aşamalar zamanla kolaydan zora doğru gittikçe sizin çiziminizde değişmelerde olacaktır. Bir diğer yöntemlerden biri ise Çizim teknik kitapları, sizlere çizimler hakkında kolaylık sağlayacak pek çok bilgi barındırırlar. Çiziminize başlamadan önce bir taslak oluşturmalısınız. Diğer bir aşamayı da tamamladıktan sonra renklendirme yapabilirisiniz. Renklendirme yapmak istemiyorsanız ise karakalem halinde çizebilirsiniz. Çizeceğiniz şey hakkında bir fikriniz yoksa bunu düşünüp yapmalısınız. Moda tasarımı yaparken renklendirme çok önemli bir husustur. Çizim yapılırken dikkat edilmesi konulardan biri ise bu konudur.

Renk Uyumu Nasıl Yapılır?


Yaptığınız tasarımda renk uyumu en önemli araçlardan biridir. Renk uyumunu sağlamak için sade tonlardan faydalanabilir. Beyazın sadeliği, neredeyse her renk tonuna uyum sağlayabilmektedir. Zıt renk uyumlarını kullanarak beyaz ile siyah renklerden oluşan kombin oldukça dikkat çekebilir. Zıt renk uyumlarında klasik uyumlardan çıkmak istiyorsanız mor tonları ve gri tonları deneyebilirsiniz. Bir kıyafette pek çok renge yer verilmesi ise alıcının yapacağı kombine uyum yapmasını zorlaştırmaktadır bu yüzden bu yönteme fazla kaçınılmamalıdır. Renklerde ki gizli tonları yakalamayı başarırsanız bu size kolaylık sağlar. Renk uyumu sağlarken siyahın şıklığını ve güzel görünümünden fayda sağlayabilirsiniz. Mavi ile beyaz da karşıt bir renk uyuşmasıdır. Oldukça ilgi gören bu renk uyuşması tasarımınıza ayrı bir hava verecektir. Pastel renkleri gene başka bir pastel renkle uyum sağlamalıdır veya mat bir ton ile uyumlu olmalıdır. Pastel pembe ve beyaz buna örnektir.