Lehimli Eşanjör Nerelerde Kullanılır?

Lehimli Eşanjör Nerelerde Kullanılır?

Lehimli Eşanjör

Sızdırmazlığın son derece önemli olduğu ya da çok fazla yüksek sıcaklıkların bulunduğu uygulamalarda lehimli eşanjör tercih edilir. Bu tür eşanjörler, soğutma ünitelerinde konderser olarak, ısıtma ünitelerinde ise ani ısıtıcı amaçlı kullanım gösterirler. Lehimli eşanjörler, akış sağlamaya yarayan iç tasarımları sayesinde yüksek kalitede ısı transferi sağlarken, tortu oluşumunu da azaltırlar. Bu parçalar sayesinde bakım sıklığı da azalacağı için dolayısıyla bakım maliyetinde de düşüş görülür. Isıtma ve soğutma ünitelerinde bu eşanjörler yıllar boyu kullanılabilir. Lehimli eşanjör arayışı içerisindeyseniz https://www.vefaheat.com/esanjorler/lehimliesanjor/ sitesini ziyaret edebilirsiniz. Buradan ihtiyacınız olan diğer eşanjör çeşitlerini de inceleyerek kolayca sipariş verebilirsiniz. Detaylı bilgi ve sorularınız için firma ile iletişime geçebilirsiniz.

Lehimli Eşanjör Fiyatları

Lehimli eşanjör pek çok yerde kullanılır. Isıtma ve soğutma ünitelerinde yaygın kullanım gösterdikleri için gereksinim duyulan alanlar da oldukça geniştir. Şu şekilde örnek gösterilebilir;

  • Doğalgaz kombileri
  • Klimalar
  • Buzdolabı
  • Otomobil radyatörü
  • Ekonomizer termal enerji santralleri
  • Petrol kimya sanayisi
  • Bira ve şarap yapım endüstrileri

Lehimli eşanjörün kullanımına örnek vermek gerekirse; evde kullandığımız kombi, gelen sıcak suyu şebekeden gelen soğuk su ile birbirine karıştırmadan sıcaklığı dengeler. Bunun için herhangi bir enerji maliyeti yoktur aksine tasarruf sağlar. Kullanım alanına sağlamış olduğu pek çok avantaj vardır. Otomatik olarak pek çok işlevi yerine getirebilir ve hem zamandan hem enerjiden tasarruf sağlar. Dolayısıyla maliyet bakımından da avantajlıdır. Lehimli eşanjör fiyatları çeşitli kritere göre farklılık gösterir. Kalitesi, kullanılacağı sistem, sahip olduğu tasarım ve markası ücretleri değiştiren ana unsurlar arasındadır. Fiyat araştırmasına geçmeden önce nerede kullanacağınıza ve nereden alışveriş yapacağınıza karar vermeniz daha doğru olur.