ANSYS NEDİR?

ANSYS NEDİR?

Ansys Sisteminin Faydaları

Ansys; mühendislik çalışmalarında sistem ve ürün üzerinde simülasyon ve analiz yapabilen temel etkenleri hesaplayan bir mühendislik programıdır. Geliştirilen yazılım mühendisliği teknolojisi gibi danışman firmalar tarafından ilgili sektörlere arz edilir. Ansys programı yapısal analiz, ısı transferi, malzeme dayanımı ve stres analizi gibi birden fazla konuda sorunlar için çözümler üretir. Dünyadaki olguları dijital ortamda modellemenize yarayan bir yazılım ürünü olan sistem, genellikle mühendislik yazılımlarında kullanılır.

Anys Nerelerde Kullanılır?

Ansys; tutarlı, doğru ve izlenebilir malzeme bilgilerini elde ederek analizleri parametrelendirebilir. Böylelikle öğretim ve araştırma için ihtiyacınız olan araçları sağlar. Tek parça halinde ve analizi karmaşık olan bir geometrik cismi parçalarına bölerek hepsinin ayrı analizlerini yapan sistem Ansys nedir? sorusunun yanıtını verir. Bölünen tüm parça analizlerinin de elde edilen sonuçlarını tek bir analiz sonucuna ulaşmasına olanak sunar. Ansys, çeşitli modülleriyle birden fazla sektörde yaygın şekilde kullanılır. Bunların başında otomotiv sanayisi, havacılık ve uzay, ısıtma ve soğutma sektörü, yenilenebilir enerji sektörü, havalandırma sektörü ve üretim sektörünün büyük bir kısmı gelir.

Ansys Mühendislik Programları Arasındaki Yeri

Ansys, sayısal metotların kullanıldığı bilgisayar tabanlı mühendislik programları arasında en çok kullanılan bir mühendislik programıdır. Tüm dünyada kullanıma sahiplik olan Ansys, yıllardır birçok mühendislik dalında kullanılır. Sistemlerin ya da ürünlerin modellenmesini sağlayan program, simülasyon sürecinde oluşabilecek olumsuz durumların öngörülerek henüz tasarım aşamasındayken engellenmesine yardımcı olur.