Kuşadası’nda Satılık Arsaların Deprem Riski Nedir?

Kuşadası’nda Satılık Arsaların Deprem Riski Nedir?

Kuşadası’nda satılık arsa yatırımı yapmak isteyen gayrimenkul yatırımcıları ülkemizin ve Ege bölgesinin Fay hatlarına sahip olduğunu bildikleri için sıkça bu soruyu sormaktadırlar. Türkiye jeolojik yapısıyla hareketli bir yapıya sahiptir. Anadolu levhası Kuzey Anadolu Fay Hattı , Batı Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde olduğu için sık sık depremlere şahitlik etmektedir. Ege bölgesinde jeolojik açıdan riskli bir bölgedir ancak şunu unutmamak gerekir. Uzmanlar depremin değil yanlış yapılaşmanın tehlikeli olduğunu vurgulamaktadır. Bu konuda bilgi almak ve merak ettiğiniz soruları sorabilmek açısından internet sayfalarını üzerindeki ilgili online firmalara bakabilir ve buradan detaylı bir şekilde inceleme yapabilirsiniz.

Kuşadası’nda Satılık Arsa Alırken Zemin Hakkında Nasıl Bilgi Sahibi Olabiliriz?

Kuşadası’ nda satılık arsa ararken Ege bölgesinin deprem riski yüksek bir alan olduğunu unutmamak gerekir. Deprem riski yüksek olan bölgelerde zemin yapısı oldukça önemlidir. Zemin etüdü yapılan bir arsada depreme dayanıklı konutlar veya inşaat yapmak mümkündür. Zemin etüdü ;yapı yapılacak bir arazide, söz konusu olan zemin kesitinde yer alan tabakaları kalınlıklarını, türlerini ve mühendislik parametrelerini belirlemek için arazide ve laboratuvarda yapılan incelemelerdir. Yapılan incelemeler sonucunda zeminin yapısında sıvılaşma riski, zeminin taşıma gücü ,yer altı suyunun seviyesinin belirlenmesi mümkündür.

Kuşadası’nda Satılık Arsa Zemin Etüdü Yaptırma Maliyeti Nedir?

Kuşadası’nda satılık arsa aldığınızda üzerine bir inşaat yapmak isterseniz ilk olarak yapının güvenliği açısından zemin etüdü yaptırmak mecburidir.1999 Gölcük depremi sonrasında konutların geleceğinin güvenliği açısından zemin etüdü zorunlu hale gelmiştir. KKuşadası’nda ki satılık arsalarda veya bir başka yerde zemin etüdü yaptırmak için gerekli olan bütçe yapının türüne ve karşılaşabilecekleri zemin koşullarına bağlı olarak inşaat maliyetinin %0.1-2’si kadar olabilmektedir. Bir inşaat mühendisi geoteknik inceleme yaptırdıktan sonra inşaat projesini yapması gerekir.